Lite shopping!

Kolla lite på Stockholm Horseshow idag! Det var ju trevligt men det går inte ens att jämföra med Skandinavium!! Mässan i Globen är väldigt liten... men hitta ändå lite att köpa!

Något jag har velat ha väldigt länge:

Bilden är tagen från Google!

CWD chaps! Jag slipper med andra ord att frysa i vinter!

Köpte även ett par ridskor att ha till de fina chapsen:

Bilden är tagen från Google!

Dessa är av märket Ariat! väldigt sköna och stilrena skor!

Imorgon är det dags för hemfärd! På vägen hem ska jag provrida två hästar (kanske tre om vi hinner!) Ska bli kul att testa litta hästar!

Nu är klockan väldigt mycket så jag skriver ett lite längre inlägg imorgon när jag kommer hem!

Är i Sthlm

Det har varit lite dålig uppdaterning på bloggen, det är för att jag har haft uppskrivning med körkortet. Det hjälpte inte att jag inte blogga, jag kugga ändå... kanske ska läsa boken till nästa uppskrivining?

Jag har inte ridit så mycket heller på sista tiden, dels för att alla hästar utom Mogge är skadade och jag rider ju typ inte mogge längre... Det sköter Amanda för det mesta!

Som ni kanske ser i överskriften så är jag i Stockholm! Jag är här för att mamma ska jobba under helgen. På vägen hit provred jag en häst, med det sa lixom inte klick. Bara att leta vidare! Ska provrida två hästar på vägen hem också!

Imorgon ska jag besöka Globen och Stockholm Horseshow! Ska möta Annette där eftersom mamma ska jobba hela dagen! Sen resten av helgen blir väl att plugga körteori! haha

Hörs!


Galen häst!

Här kommer en liten rolig liten film på en häst som jag provred för snart två år sedan (!). Vi var väldigt nära på att köpa denna hästen (trotts det som händer på filmen haha) men vi hade en häst kvar att provrida innan vi skulle bestämma oss. Det blev inte denna hästen det blev Latte istället! Kanske lika bra! hahah


Ikväll är det hoppträning med Gibsy Lady! Det kommer bli super kul! Jag ska försöka få mamma att filma så kommer jag lägga ut film från både hopp och dressyrträningen!

Gibsy Lady!

Gibsy Lady är en helt underbar häst! Hon kan verklingen allt känns det som. Super rolig att rida!

Hinner inte blogga mer idag så det kommer lite filmer och längre inlägg imorgon!


Annette träning

Tränade Bamse för Annette igår, det gick inte alls bra! Han känns inte helt bra sedan skadan så det blir ett återbesök snart. Det kan vara så att det blev sämre på tävlingen i Perstorp, dels på grund av det dåliga underlaget och dels på grund av att han överhoppa sig väldigt mycket på framhoppningen. Vi får helt enklet se vad veterinären säger...

Idag ska jag också träna för Annette men idag ska jag ha dressyrhästen Gippsie Lady! Kommer bli jätte roligt! Jag ska se om jag kan fixa inställningen på min kamera så att det kan bli en film som man kan kolla på. (Min kamera är förtillfället inte vad den ska vara...)

Skriver igen efter träningen!


Här är den fina dressyrhästen! (sorry för den dåliga kvallitén)

Träning två dagar i rad!

Veckan har gått fort! Jag har börjat hoppa en ny häst! Hästen heter Gippsie Lady (jag har ingen aning om hur namnet stavas) Det är en jätte fin dressyrhäst som jag ska hoppa lite! Jag ska även träna lite dressyr på henne, hon är ortoligt fin och genomriden, utbildad till GP dressyr! Hoppa gör hon också riktigt bra! Jag hoppade henne för första gången i tisdags, det gick bra men hoppa inte så mycket eftersom det var första gången jag satt på hästen och veckan hade hon och ägen gått omkull på hoppträningen!

Igår var det Bamses tur att hoppträna. Han hoppa riktigt fint! Men av någon anledning var han jätte bockig! Han brukar alltid hoppa och studsa lite efter hinderna men inte på det viset han gjorde igår... haha! Får väl se hur det utvecklas, rätt som det är sitter jag väl på marken istället för på hästen!

Idag ska jag rida Mogge, det var ett tag sedan nu känns det som... Amanda rider honom mycket nu för jag måste plugga körkort hela kvällarna. Det SUGER... Bamse ska jag skritta en runda tänkte jag.


Mogge på en tävling i Danmark 2008

Imorgon kommer min dressyrtränare hit från Norrköping, så det blir dressyr för hela slanten denna helgen! kul!

Nova

Nova är den otroligt fina hästen som jag vann JSM på i sommras! Jag fick Nova under påsklovet 2009 sedan tävlade jag henne under två säsonger! Under den tiden jag hade Nova fick jag uppleva saker jag aldrig i min vildaste fantasi trodde att jag skulle få uppleva, därför är jag otroligt tacksam för tiden jag fick med henne!

Under första säsongen tänkte jag inte så mycket på att försöka kvala till EM eftersom det känndes väldigt långt borta, men när jag helt plötsligt var uppe och red 1* första säsongen kännde jag ändå att det kanske fanns en liten möjlighet till att kvala! Jag kvalade i början av säsongen 2010 och blev sedan uttagen för att åka till JEM i Bad Segeberg, Tyskland. JEM är en upplevelse jag sent kommer glömma!


Träning!


SM terrängen!


SM hoppningen!


SM Dressyr


EM terrängen! Det är en otrolig upplevelse att nolla en EM bana!


SM-GULD

Det är en helt otrolig upplevelse att vinna ett svenskt mästerskap!

Om jag någonsin hittar en häst som är ens hälften så bra som Nova blir jag överlycklig!

Tävling i Perstorp!

Det blev bara en klass idag. Underlaget i Perstorp var under all kritik! Det var jätt djupt och tungt, eftersom Bamse precis har haft en muskelinflamation valde jag att bara rida en klass.

På framhoppningen var han väldigt okoncentrerad! När jag skulle hoppa räcket första gången på rätt höjd titta han på allt annat än hindert detta resulterade i att han rev väldigt grovt med bak! Efter det var han helt galen i hoppningen! Han hoppa så högt han kunde på varje hiner inne på framhoppningen som var ett ganska litet ridhus! Trots detta fick vi några bra språng så det känndes bra! Sen väl innne på banan tyckte han att det fanns mycket att kolla på... Han hoppa bra men inte så bra som han kan göra! Sen gjorde jag en ganska grovryttarmiss på hinder 4! störigt.



Film!

Det blev inget....

Det blev ingen häst i Tysklad. Någon annan med större plånbok ville verkligen ha Coco Jumdo så det blev ingen ny häst för mig... Jag får helt enkelt leta vidare. Senare i veckan ska jag och mamma köra en runda i Sverige för att kolla på lite olika hästar.

Fina Coco Jumbo! Denna hästen var den jag ville köpa, men det ville tydligen andra också!

Idag blev det en runda i naturen för Bamses del! Han älskar verkligen när man rider ut på honom, det blir en och annan bock på vägen! Imorgon ska Bamse få tävla i Perstorp, ska hoppa en 110 och om det känns bra så ska jag nog hoppa 120 också men får se hur han känns på tävlingsplatsen.

Nu har jag fått alla bilder av Amandra från när jag hoppa honom sist, de är väldigt suddiga vilket är synd för jag tror det hade varit väldigt fina bilder annars.


Fina Bamse!


Synd att den är så suddig!

Dagen

Idag red jag Bamse på grusbanan. Det blev inte så mycket ridning eftersom det blåser storm här i Skåne. Men Bamse var fin, känner att han jobbar på bra men det känns ändå som att det sitter kvar något från skadan... Han hade ju ingen direkt skada men en musklelinflamation. Den behandlades men nu känns det lite som att det tar emot igen när han ska arbeta med höger bak. Får helt enklet se hur det utveckals med tiden!

Hoppa ju Bamse lite igår och utlovade bilder. Amanda som fota skicka bara en bild... Men jag ska snacka med henne imorgon så att hon skickar de andra bilderna också!


Bamse hoppar i ridhuset. Lite högre än vad han behöver!

Imorgon kl 15.00 börjar auktionen i Tyskland så håll tummarna för att jag för köpa en av de fina hästarna!

Hemma från Tyskland

Nu är jag hemma igen! Jag provred 4 hästar och fastna verkligen för 2 av dem! Alla var såklart jätte fina men dessa två hade det där lilla extra. På lördag är auktionen så vi får ju se hur det går...

Idag blev det lite hoppning med Bamse i ridhuset. Missa ju hoppträningen igår. Bamse var super fin! Hoppa en liten bana på 130-140, bilder kommer imorgon!

Imorgon är det fredag, det innebär att jag hade tänkt skriva ett lite längre inlägg, jag har dock inte bestämt mig om jag ska skriva om Mogge eller Nova...


Coco Jumbo den jag gillar bäst!


Asante Sana, en annan favorit!

Bättre sent än aldrig!

Här kommer en film från hoppträningen i onsdags! Det var första hoppträningen för Bamse sedan skadan så hoppa varken högt eller mycket men han känndes väldigt fin och vi fick igång ett fin flyt hela banan!




Jag ska se om jag kan lägga upp en film på hästarna jag provrider nere i tyskland imorgon!

Dagen

Ska snart bege mig till stallet och rida Bamse! Ska rida markarbete på grusbanan tror jag. Igår red jag honom på grusbanan och han var väldigt pigg. Kul om man frågar mig!

Imorgon kl 4 på morgonen drar jag och mamma till Tyskland med min terrängtränare för att provrida hästar. Det kommer bli super kul att äntligen komma igång med att hitta en häst till nästa säsong!

Jag ska se om jag hittar någon i stallet som kanske kan ta en bild när jag rider idag.


Bild på saknade Nova från EM 2010

Det gick inget vidare!

Av olika anledningar fick jag ta en bloggpaus... Men nu är jag åter i full gång.

Dagens ridpass blev bara ett (efersom jag har två skadade hästar...) Red Bamse i ridhuset, det flög runder en fågel i taket i ridhuset, Bamse var livrädd för den av någon anledning. Han ville bara gå i ena delen av ridhuset i början av passet, men efter ett tag lugna han sig så att jag kunde rida ordentligt resten av passet!

Vi tog ut en vargtand på Bamse för typ en vecka sedan efter det har han blivit en helt annan häst, han är jätte rolig att rida nu och man känner verkligen att man gör framsteg varje träning.

På onsdag åker jag ner till Tyskland och provrider några fälttävlanshästar! Det ska väldigt kul, hoppas verkligen att jag hittar en häst att satsa vidare på!


Bamse på hoppträning i sommras

Träning

Ikväll ska jag träna Bamse för min hopptränare Ann Lindkvist! Jag har tränat hoppning för henne i ca 1 år och trivs verkligen med hennes träningar, hon är konsekvent och vet vad hon snackar om. Jag ska även försöka få mamma till att filma träningen.

Skriver alltså lite mer ikväll efter träningen!


Första inlägget

Jag heter Helene Emond! Jag är en fälttävlasryttare med stora visioner.

Just nu har jag 4 hästar, eller ja, 3 hästar och en ponny!


Latte på hopptävling 2010

Jag har en hopphäst, Stengårdens Lathan, som jag äger själv, men han är dessvärre skadad just nu... Jag köpte honom för att tävla mina junior år på honom, planen var att ha en junior hopphäst och en terränghäst. Men jag hann inte starta många tävlingar innan han blev skadad. Och nu är han skadad igen som sagt.


Första gången jag hoppar Bamse (Zaretano)

Sen har jag en hopphäst, Zaretano, som jag inte äger själv. Det är en jätte fin häst efter Caretano- Libero H. Jag har inte haft Bamse (som han kallas) så länge så känner inte honom så väl än. Men han har gått några 120 hoppningar tidigare.


Mogge på hopptävling i Danmark, baltic cup 2008.

Ponnyn, Minigårdens Mowgli, jag har äger jag inte heller själv men jag har haft honom i snart 6 år. Han är den ponnyn hag har haft flest framgångar med under åren så han är värd ett eget inlägg som kommer inom en snar framtid!

Diamond som 2-åring

Jag har även en unghäst, Blue Diamond, som jag själv har ridit in som treåring.  Han fick en rejäl hovspricka som föl och när det skulle rättas till i sommras så blev det bara sämre... så nu han har haft boxvila en längre tid dessvärre...


Bild från EM terrängen.

Jag har under de senaste två åren även haft en fälttävlanshäst, men henne har jag dessvärre inte längre eftersom jag bara lånade henne, tyvärr. Nova som hon heter är den storhäst som jag har haft flest framgångar med så även hon kommer få ett eget inlägg snart!


Mina bästa meriter på häst är: SM GULD 2010 och bästa svensk på EM. På ponny: SM Guld i lag-ponny 2010, SM silver i lag 2009, 4:a på NM 2008, Nordic Baltic cup BRONS indiviuellt och GULD i lag 2008. Jag har även startat två SM på ponny. Allt detta inom fälttävlan som är det jag satsar mest på.

Hoppas ni kommer gilla min blogg och lämna gärna en kommentar!

Puss och Kram Helle

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0